Upéct si doma svůj vlastní chléb není nic náročného. Potřebujete jen trošku času a kvalitní ingredience. Tento recept na domácí chléb je můj oblíbený a střídám ho dle mouk, které mám zrovna doma nebo na které je chuť či právě jejich sezóna. Chléb lze upéct i v bezlepkové variantě, ale počítejte s tím, že pokud alespoň některá z mouk v sobě bude obsahovat lepek, bude lépe kynout a chutnat. Já používám pro tyto účely bio žitnou mouku nebo bio špaldovou a vždy je kombinuji s další jednou nebo max dvěmi přirozeně bezlepkovými moukami. Nejraději mám právě pohanku a čirok.
Na kvalitě mouk si dejte záležet. Ostatně ty nejvíce rozhodují o tom, jak pečivo strávíte a jaké živiny z něj získáte.
Dnes si spolu upečeme chléb ze žitné, pohankové a čirokové mouky. Já používám veškeré mouky na pečení od české firmy Probio. Každá mouka vtiskne chlebu svoji specifickou chuť i charakter a těsto vám navíc krásně vykyne. Tento recept zvládne úplný začátečník a určitě se vám povede. Slibuju 🙂
Tak jdeme na to.
CO BUDETE POTŘEBOVAT
JAK NA CHLÉB
2020 © Akademie Zdravé Výživy | vytvořila Karolína Smutná